Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops z parówką

Klops z parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 621

mięso mielone, parówki......

Składniki

  • mielone mięso, 60 dag
  • Kromka chleba
  • jajka, 2
  • ciękie parówki, 3
  • Bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • Posiekana natka pietruszki, 2 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb namoczyć, odcisnąć. Mięso wymieszać z jajkiem, odciśniętym chlebem, natką pietruszki, przyprawić do smaku.

  2. Papier do pieczenia wysypać bułką tartą na to rozłożyć mięso w formie prostokąta. Na środku ułożyć parówki i zwinąć klops jak roladę.Ściśle owinąć papierem śniadaniowym i piec 30 min. w temp. 170 stopni. Następnie po 30 min wyjąć klops odwinąć i skropić olejem i ponownie zawinąć i piec 30 min. Podawać z sosem i dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń