Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki Brokułowe z Szparagami

Klopsiki Brokułowe z Szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 761

Aksamitne i zdrowe bo bezglutenowe klopsiki z brokuła

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brokuła z kalafiorem gotuję, aż stanie się półtwardy.
    Kolejno go blenduje na gładką masę. Dodatkowo siekam szpinak ze szczypiorkiem.

  2. Do przygotowanej masy dokładam bułkę tartą z pieczywa bezglutenowego, 1 jajko oraz przyprawy do smaku.

  3. Gotową masę mieszamy i formujemy klopsiki. Kolejno smażymy je na patelni, aż się zarumienią.

    Szparagi gotujemy w tym samym czasie przez około 15 minut na średnim ogniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń