Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki czosnkowe"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2164
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2164
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Wbij jajko. Wsyp bułkę tartą. Dodaj sól czosnkową i pieprz do smaku. Dobrze wyrób masę. Ser pokrój na 8 kawałeczków. Każdy z nich oblep mięsną masą. Uformuj kulki. Ułóż je na deseczce zwilżonej wodą.
Warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do garnka. Zalej bulionem, gotuj 10 minut.
Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Partiami wkładaj klopsiki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Potem włóż do wrzącego wywaru i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Podawaj z warzywami.Źródło: Tina