Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki czosnkowe

Klopsiki czosnkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Klopsiki czosnkowe"

Składniki

  • Składniki (na 4 porcje) 60 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1 mała cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 10 dag sera feta
  • 1 pęczek włoszczyzny (z kapustą)
  • 4–5 szkl. bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oleju
  • sól czosnkowa
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przełóż do miseczki. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Wbij jajko. Wsyp bułkę tartą. Dodaj sól czosnkową i pieprz do smaku. Dobrze wyrób masę. Ser pokrój na 8 kawałeczków. Każdy z nich oblep mięsną masą. Uformuj kulki. Ułóż je na deseczce zwilżonej wodą.

  2. Warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do garnka. Zalej bulionem, gotuj 10 minut.

  3. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Partiami wkładaj klopsiki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Potem włóż do wrzącego wywaru i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Podawaj z warzywami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń