Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki duszone w jarzynach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Klopsiki: czosnek i 1 ce- bulę obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, bułkę tartą, parmezan, mleko, musztardę oraz zioła prowansalskie. Masę przypraw solą i pieprzem. Wyrób. Uformuj 16 kuleczek. Na patelni rozgrzej olej, włóż klopsiki i smaż je 5-7 minut.
Sos: pozostałą cebulę obierz, posiekaj. Papryki oczyść, pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój. Marchewki obierz, potnij w drobną kostkę.
Klopsiki zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj resztę warzyw. Sos duś ok. 10 minut. W połowie czasu duszenia dodaj koncentrat. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem cukrem oraz octem. Klopsiki włóż do warzywnego sosu. Mocno razem podgrzej. Danie posyp natką.Źródło: Naj