Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki koperkowe z kalafiorem

Klopsiki koperkowe z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 1298

Dodano:

Odsłon: 185

Klopsiki pachnące koperkiem z niespodzianką w środku. A co jest tą niespodzianką? - Różyczka kalafiora.

Składniki

  • mięso mielone mieszane 75 dag
  • mleko 0,5 szklanki
  • jajko 1 szt
  • kajzerka 1 szt
  • koperek siekany 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kalafior 10 różyczek
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Różyczki kalafiora wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 4-5 min i odsączamy. Kajzerkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na 20 min a następnie odciskamy. Do mięsa mielonego dodajemy kajzerkę, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy. Na koniec dodajemy posiekany koperek i ponownie wyrabiamy.
    Z tak przygotowanego mięsa bierzemy małe porcje rozkładamy na natłuszczonej olejem dłoni, na środek nakładamy różyczkę kalafiora i zlepiamy formując klopsika. Smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
    Klopsiki podajemy z surówką i ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń