Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki pachnące koperkiem z niespodzianką w środku. A co jest tą niespodzianką? - Różyczka kalafiora.
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 152
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 152
Składniki
Różyczki kalafiora wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 4-5 min i odsączamy. Kajzerkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na 20 min a następnie odciskamy. Do mięsa mielonego dodajemy kajzerkę, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy. Na koniec dodajemy posiekany koperek i ponownie wyrabiamy. Z tak przygotowanego mięsa bierzemy małe porcje rozkładamy na natłuszczonej olejem dłoni, na środek nakładamy różyczkę kalafiora i zlepiamy formując klopsika. Smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Klopsiki podajemy z surówką i ziemniakami.