Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki meksykańskie"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 110
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 110
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Fasolę i kukurydzę osącz na sitku, opłucz pod bieżącą wodą. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Przygotowane włóż do miski z mięsem.
Wbij jajko, dodaj starty żółty ser, natkę, bułkę tartą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw, aby się przegryzły. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż posiekany czosnek. Wrzuć pokrojone pomidory razem z zalewą. Duś ok. 15 minut. Sos przypraw ulubionymi ziołami, solą, pieprzem.
Z masy mięsnej uformuj małe klopsiki. Zagotuj bulion i porcjami wrzucaj klopsiki na gotującą się wodę. Gotuj 8-10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podaj polane sosem pomidorowym. Najsmaczniejsze są z ryżem lub makaronem. Klopsiki można przyrządzić z mięsa wieprzowego lub wołowo-wieprzowego.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie