Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki-Pajaczki

Klopsiki-Pajaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 803

szybkie, smaczne, dzieciom sie spodoba

Składniki

  • cebula, 1
  • chleb tostowy, 2 kromki
  • mieso mielone, 0,5 kg
  • sol, pieprz, slodka paryka
  • LISCIE SALATY
  • majonez
  • ziarenka czarnego pieprzu
  • jajko, 1
  • czerwona i zolta papryka, po jednej
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulke drobno posiekac, z chleba odkroic skorki.

  2. wymieszac cebule z chlebem, jajkiem, i miesem. Mase przyprawic sola, pieprzem i paryka.

  3. Uformowac klopsiki i usmazyc z obu stron.

  4. Umyc i osuszyc salate. Papryke umyc, pokroic w cienkie paski.

  5. Do kazdego klopsika wlozyc z kazdej strony po 4 paski papryki (nozki pajaka).

  6. Majonez przelozyc do woreczka, odciac rog i na kazdym pajaczku zrobic oczka i buzie. Na oczka ulozyc ziarenka pieprzu.

  7. Liscie salaty ulozyc na talerzu. Na salacie ukladac po jednym pajaczku.

  8. Smacznego. Moim dzieciom bardzo sie podobalo.POLECAM!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń