Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe bo z mięsa wołowego i z nutą cynamonu
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić mięso
tak jak na mielone ,nadać im małe owalne kształty
Obtoczyć je dokładnie w mące lekko zmieszanej z bułką tartą ,obsmażyć na rumiano
Następnie w garnku wymieszać wszystkie składniki sosu (przetarte pomidory, 2filiżanki wody,1łyżeczka masła,sól,pieprz,) gotować na małym ogniu przez kilka minut .
Po chwili wkładamy klopsiki do sosu i dusimy około 15 minut ,dodając kawałek laski cynamonowej .
Przyprawić do smaku ,posypać zieleniną i podawać z ryżem ugotowanym na sypko ,lub ziemniakami .