Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektywne danie
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Mielone wymieszaj z przyprawami, jajkiem oraz bułką tartą. Dodaj posiekany czosnek i cebulę. Wyrób masę. Dodaj musztardę oraz pokrojoną i przesmażoną na patelni paprykę.
Cukinie pokrój razem ze skórą obieraczką (tak by plastry były cienkie). Ryż ugotuj. Warzywa na patelnię usmaż, dodaj ugotowany ryż i wymieszaj. Porcje mięsa zawijaj w plastry w cukinii i zepnij wykałaczką.
Klopsiki układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zapiekaj 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawaj z mieszanka ryżową.