Do góry

Desery Przepis na:

Klopsiki w listkach roszponki

Klopsiki w listkach roszponki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Klopsiki w listkach roszponki"

Składniki

  • 1 op. roszponki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 4 pomidory
  • garść kiełków sojowych. Na klopsiki: 40 dag mielonej wołowiny
  • 1 kajzerka
  • 1 cebulka (obrana i posiekana)
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz. Sos: 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ciemny sos sojowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Klopsiki: bułeczkę namocz w mleku, odciśnij i wrzuć do mięsa. Dodaj cebulkę i jajko. Przypraw. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj klopsiki. Obtocz je w mące. Smaż ok. 10 minut na rozgrzanym oleju.

  2. Roszponkę, pomidory i rzodkiewki umyj. Kiełki sojowe opłucz na sitku. Pomidory pokrój na cząstki, a rzodkiewki – w plasterki.

  3. Warzywa wymieszaj w salaterce z klopsikami. Oliwę utrzyj z octem i musztardą. Dodaj sos sojowy do smaku. Sałatkę skrop sosem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń