Do góry

Przekąski Przepis na:

Klopsiki w occie w 2 wersjach ;)

Klopsiki w occie w 2 wersjach ;)

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2148

Dodano:

Odsłon: 10401

Pyszne idealne na przekąskę lub na zagrychę ;)

Składniki

  • Składaniki w opisie ;)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ta ilość zalewy wystarcza idealnie na 750 g. Mięsa.
    Składniki :
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu spirytusowego 10 %
    Kilka ziaren pieprzu
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    4 łyżki cukru
    Odrobina chili w proszku
    1 duża cebula pokrojona w półplasterki
    2 listki laurowe
    1 mała puszka koncentratu pomidorowego 70 g. (opcja 2 )
    Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i pogotować około 5 minut aż cebula nam się sparzy i zmięknie. Odstawić do wystygnięcia. Zimną zalewą zalałam jeden słoik kotlecików do pozostałej zalewy dodałam małą puszkę koncentratu pomidorowego (opcja 2 ) ponownie zagotowałam i odstawiłam do wystygnięcia i zalałam drugi słoik kotlecików. Wstawiamy do lodówki aby kotleciki przeszły zalewą i na święta zagrycha jak się patrzy :) Ja zrobiłam już dziś. Tak przygotowane mogą stać bardzo długo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia90 17 grudnia 2015 Pulpeciki robię tak samo jak normalne mielone tylko formuje malutkie :)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń