Do góry

Przekąski Przepis na:

Klopsiki w occie z gałką muszakatołową

Klopsiki w occie z gałką muszakatołową

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3451

Dodano:

Odsłon: 6739

Niby tradycyjne klopsiki a dzięki gałce stają się nie aż takie tradycyjne. Polecam na ostatki i nie tylko!

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajka, gałkę, bułkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

  2. Z mięsa uformuj małe klopsiki (wielkości orzecha włoskiego). Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

  3. Cebulę pokrój w piórka, marchew w plasterki. Składniki zalewy razem z warzywami zagotuj. Gotuj przez ok. 5 minut. Zalewę przestudź. Dodaj klopsiki, wymieszaj. Trzymaj pod przykryciem przez min. dobę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń