Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki w sosie pomidorowym

Klopsiki w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 6036

Szybkie danie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku zagotować niecały litr wody. Od razu wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Zagotować.

  2. Mielone wyrobić z jajkiem, przeciśniętym czosnkiem i cebulą. Dodać majeranek, sól i pieprz do smaku i bułkę tartą (tyle, aby dało się formować klopsiki, ale nie za dużo, bo będą za twarde). Formować małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Każdy obtoczyć w mące i wrzucać do gotującego się wywaru. Następnie dodać puszkę pomidorów, przecier pomidorowy. Gotować ok. 20-25 min. Pod koniec dodać paprykę i chili. Do smaku sól i pieprz.

  3. Jeśli sos będzie za rzadki, gotować dłużej lub zaciągnąć mąką.

  4. Podawać z ziemniakami lub białym pieczywem. Najlepiej smakuje następnego dnia.

  5. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń