Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z brukselką

Klopsiki z brukselką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Klopsiki z brukselką"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi.

  2. Mieloną wołowinę wyrób z czterema łyżkami wody, przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj ok. 20 małych klopsików. Olej rozgrzej na patelni, włóż klopsiki, usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.

  3. Brukselki oczyść, natnij w kilku miejscach. Ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Osącz. Klopsiki i brukselkę nadziej na patyczki do szaszłyków.

  4. Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń