Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z indyka w warzywach"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 94
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 94
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Wlej 1–2 łyżki zimnej wody. Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Marchewki obierz. Brukselki i fasolkę oczyść. Warzywa opłucz. Marchewki potnij w plasterki, brukselki na połówki, a strączki fasolki na kawałki. Obraną cebulę potnij w plasterki. Pokrojone warzywa włóż do garnka. Zalej wodą. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj 5–7 minut.
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do wywaru z warzywami. Gotuj ok. 20 minut. Wyjmij klopsiki i warzywa. Posyp koperkiem. Podawaj np. z kluskami kładzionymi.Źródło: Tina