Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i soczyste klopsiki, otulone pysznym kremowym sosem.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 107
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32606
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 73
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 107
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32606
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 73
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Włóż do garnka. Zalej wodą. Gotuj według instrukcji na opakowaniu . Odcedź na sitku. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. 1 cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę. Drugą pokrój w piórka. Do mięsa dodaj kaszę, jajko, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny i cebulę pokrojoną w kostkę. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj słodką paprykę, kmin. Dopraw solą i pieprzem. Masę wyrób ręką. Formuj małe klopsiki. Wrzuć na rozgrzaną oliwę i smaż do czasu aż klopsy się ładnie zarumienią. Wlej 2 szklanki wody. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Zabiel mlekiem. Dodaj cynamon, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.