Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowym

Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 1140

Dodano:

Odsłon: 174

Propozycja na danie jednogarnkowe :).Klopsiki w sosie śmietankowym z dodatkiem pieczarek i pora.Sycące i pyszne danie.

Składniki

  • 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 1 jajko
  • cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • łyżeczka musztardy ostrej
  • słodka papryka do smaku
  • sól,pieprz
  • 300g makaronu
  • Por
  • 250g pieczarek
  • 250ml śmietany kremówki
  • 2 żółtka
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron al dente.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa.Do mięsa wbijamy jajko,dodajemy musztardę, bułkę tartą,paprykę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Formujemy małe klopsiki obtaczamy je w mące i na patelni gdzie podsmażaliśmy cebulkę smażymy klopsiki ze wszystkich stron.
    Następnie ściągamy je z patelni .Następnie podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojony drobno por.Chwilkę smażymy.
    Po chwili dodajemy klopsiki i całość podsmażamy ok.5 minut pilnując aby się nic nie przypaliło.Śmietankę miksujemy z żółtkami do połączenia się składników i wlewamy na patelnię.Dodajemy ugotowany al dente makaron i gotujemy aż sos zgęstnieje.Przed podaniem można posypać pokrojonym szczypiorkiem :)
    SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń