Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę pokroić w średnią kostkę. Zeszklić z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Mięso umieścić w misce , dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę ,jajko ,zeszkloną cebulę ,namoczoną bułkę ,bułkę tartą ,czosnek oraz resztę przypraw. Dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsiki, i obtaczać w bułce tartej. Dobrze rozgrzać olej ,smażyć klopsiki na średnim ogniu z dwóch stron. Obsmażone klopsiki przełożyć do rondla z bulionem. Gotować ok. 20 min po czym wyciągnąć. Z bulionu przygotować sos.