Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z pieczonymi paprykami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Papryki umyj i w całości ułóż na dużej, płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 °C przez 20 minut. Następnie gorące papryki włóż do garnka i szczelnie zamknij. Gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i usuń gniazda nasienne.
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Następnie wlej 2 łyżki zimnej wody.
Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do bulionu i gotuj około 20 minut. Następnie wyjmij je i podawaj z paprykami.Źródło: Na żywo