Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z warzywami

Klopsiki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 610

Dodano:

Odsłon: 4064

fajnie smakują z rożnymi dodatkami - makaron, ryż, ziemniaki, pieczywo

Składniki

  • mięso mielone, 30 dag
  • marchewka mrożona (kostka), 1 opakowanie
  • ogórek świeży, 2-3 szt.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • zielona pietruszka, 1 pęczek
  • śmietana 12%, 0,5 pojemnika
  • mąka, do obtoczenia i ew. zagęszczenia
  • olej, do smażenia
  • sól, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć.

  2. Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.

  3. Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.

  4. Dodać trochę wody i gdy się zagotuje posolić i dodać kostkę rosołową. Gotować wszystko ok. 15 min.

  5. Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.

  6. Dodać pęczek posiekanego koperku.

  7. Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.

  8. Podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń