Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z wędzoną śliwką w korzennym sosie

Klopsiki z wędzoną śliwką w korzennym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6138

Dodano:

Odsłon: 17706

Wykwintny smak klopsików.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso połączyłam z przyprawą do piernika, chili, jajkiem, otrębami, solą, pieprzem i sokiem z pomarańczy. Formowałam kuleczki, każda nadziewałam ćwiartką wędzonej śliwki. Składniki sosu zagotowałam i redukowałam go na średnim ogniu. Jak sos zmniejszył objętość, przelałam go do naczynia żaroodpornego, w którym ułożyłam klopsiki. Dusiłam bez przykrycia 30 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 12 maja 2011 Brzmi naprawdę ciekawie, za przepis 5 :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 29 kwietnia 2011 oj, zapomniałam napisać o wodzie! Sos robimy z 1/4 l wody, cynamonu, łyżeczki miodu, kardamonu i 1/4 pomarańczy. Do klopsików dodajemy sok z 1/8 pomarańczy. Bardzo przepraszam za to przeoczenie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia50 29 kwietnia 2011 Ale co z tym sosem?Rozumiem,że robi się go z miodu,cynamonu i kardamonu.I co dalej,woda?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 kwietnia 2011 Wydaje mi sie,ze swietnie sie te smaki lacza,ale musze wyprobowac!
Moze jutro...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń