Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy czyli gołąbki inaczej

Klopsy czyli gołąbki inaczej

Autor: megs

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 580

Dodano: 08.10.2010

Odsłon: 36334

Sycący i obfity obiadek:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste oraz cebule kroimy w kostke, mieszamy w misce. Dodajemy mięso, wbijamy jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suche składniki czyli ryż i kasze, doprawiamy i mieszamy. Z powstałej masy zarabiamy klopsy, które obtaczamy w bułce tartej i lekko podsmażamy na oleju.

  2. SOS: z podanych składników gotujemy sos.

  3. Podsmażone klopsy wkładamy do gotującego sie sosu i gotujemy razem przez 1 godz.10 min na małym ogniu.

  4. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

megs 14 października 2010 Jezeli chodzi o koncentrat pomidorowy to jest to sloiczek 200g czyli polowa z niego:) a keczup to ja kupuje 500g butelke i tez polowe dodaje do przepisu:)

42 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 14 października 2010 Megs czy nie za dużo tych jajek - myślę że jak jest ryż i manna to wystarczy tylko 3 jajka.
Pozdrawiam

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 14 października 2010 Megs podajesz do sosu wielkość pół słoika /keczupu, koncentratu/ , a nic nie piszesz jakiej wielkości są te słoiki. Na naszym rynku jest tego towaru zatrzęsienie . Jeśli mogę prosić to doprecyzuj, ponieważ przepis jest atrakcyjny i chcę już w weekend go wypróbować.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 08 października 2010 mmmm wyglądają smakowicie :-) robię podobne, mniej pracy niż przy tradycyjnych gołąbkach, a równie pyszne, jeżeli nie smaczniejsze :-)

41 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń