Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Poczekaj, aż całkowicie namięknie i dodaj odciśniętą do mielonego mięsa. Zmiel w maszynce.
Do przygotowanej masy wbij jajko, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj (najlepiej wyrób rękami). Ufor muj małe klopsiki.
Zagotuj osoloną wodę. Do wrzątku wrzuć klopsy partiami. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Pod koniec wlej koncentrat pomido rowy i zagotuj.
Klopsy podawaj z sosem na makaronie.Źródło: Telemax