Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy grzybowe z sosem

Klopsy grzybowe z sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1647

Dodano:

Odsłon: 7283

Kolejna propozycja dla kochajacych grzyby, tym razem poprostu pieczarki !

Składniki

  • mieso wieprzowe z szynki, 300 g
  • pieczarki, 300 g
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 3 zabki
  • jajko, 1 szt
  • maka, okolo 2 lyzki
  • sol, pieprz, lisc laurowy, pietruszka zielona, sos sojowy do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso, cebule, czosnek i polowe pieczarek zmielic polaczyc z jajkiem na jednolita mase, doprawic do smaku i formowac male kuleczki, obtoczyc lekko w mace i obsmazyc na odrobinie oleju na teflonowej patelni,

  2. Pozostale pieczarki pokroic, w garnku zagotowac okolo pol litra wody wrzucic pokrojone grzyby, lisc laurowy; sol pieprz posiekana pietruszke i doprawic do smaku sosem sojowym, malutka lyzeczka maki zagescic sos,

  3. Kiedy klopsy beda juz obsmazone na zloty kolor przekladac pojedynczo do gotowego sosu, pogotowac razem okolo 15 minut, podawac z ziemniakami, ryzem, kasza kto jak lubi, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń