Dania główne Przepis na:
Klopsy nadziewane twarogiem

Składniki
- mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, 0,50kg
- kajzerka, 1 szt
- marchewki, 2 szt
- srednia cebula
- jajko, 1 szt
- 3 łyżki bułki tartej
- twaróg(najlepiej dość zwarty), ,30dag
- szcypta soli,pieprzu
- olej
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Marchew obierz umyj i ugotuj w osolonej wodzie,odcedz i rozdrobnij,kajzerke namocz w wodzie odciśnij.Dobrze wymieszaj z marchewka.Cebule obierz,posiekaj.Mieso mielone wyrób z jajkiem,marchewka i cebulą na jednolita mase,przypraw sola i pieprzem
-
Twaróg pokrój w kostki ok 2 cm.Każda kostke dokładnie oblep masa miesna.Klopsy obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.GOTOWE!
Komentarze do przepisu (4)

Asiula21332 23 września 2011Zgłoś do usunięcia
Nie z gazety....wypróbowane..polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

landryna8215 23 września 2011Zgłoś do usunięcia
Zdjęcie z gazety,a czy przepisa aby napewno wypróbowany??Gdyż bardzo mi odpowiada i chcę zrobić te klopsiki0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 20 września 2011Zgłoś do usunięcia
Hm...ciekawe połączenie smaków.)0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 20 września 2011Zgłoś do usunięcia
Niezłe klopsy:)0 Kto głosował? | Odpowiedz