Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy nadziewane twarogiem

Klopsy nadziewane twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 3642

Pyszne

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, 0,50kg
  • kajzerka, 1 szt
  • marchewki, 2 szt
  • srednia cebula
  • jajko, 1 szt
  • 3 łyżki bułki tartej
  • twaróg(najlepiej dość zwarty), ,30dag
  • szcypta soli,pieprzu
  • olej
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew obierz umyj i ugotuj w osolonej wodzie,odcedz i rozdrobnij,kajzerke namocz w wodzie odciśnij.Dobrze wymieszaj z marchewka.Cebule obierz,posiekaj.Mieso mielone wyrób z jajkiem,marchewka i cebulą na jednolita mase,przypraw sola i pieprzem

  2. Twaróg pokrój w kostki ok 2 cm.Każda kostke dokładnie oblep masa miesna.Klopsy obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.GOTOWE!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

landryna8215 23 września 2011 Zdjęcie z gazety,a czy przepisa aby napewno wypróbowany??Gdyż bardzo mi odpowiada i chcę zrobić te klopsiki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń