Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy Rybne.

Klopsy Rybne.

Autor:

Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 5907

Dodano:

Odsłon: 1602

Było czyszczenie lodówki ;-)Nic się nie zmarnowało,obiad był smaczny :-)Początkowy plan był taki,że będą to klopsiki gotowane a wyszły zapiekane .

Składniki

  • 12 szt.
  • 450 g mrożonego mintaja
  • puszka tuńczyka
  • czerstwa bułka
  • mleko
  • 1 jajko
  • koperek
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do ryb
  • Dodatkowo:
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • serek topiony
  • 2,3 łyżki śmietany 18 %
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mintaja rozmrozić najlepiej na durszlaku przez noc,zmielić,ja się wspomogłam blenderem,przełożyć do miski dodać tuńczyka z puszki odciśniętego z wody,wrzucić bułkę namoczoną i odciśniętą z nadmiaru mleka,garść koperku posiekanego drobno,wbić jajko,dodać przyprawy

  2. z 2 łyżki bułki tartej w razie konieczności,wymieszać całą masę i formować klopsiki,

  3. wrzucać je do garnka na wrzącą wodę i gotować dosłownie chwilę tylko do wypłynięcia,układać na dnie naczynia żaroodpornego.
    W małym garnku zagotować passatę pomidorową z serkiem topionym,do momentu rozpuszczenia się serka,doprawić pieprzem i solą do smaku,następnie zalać klopsiki i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 15 min.
    Gotowe podawać z ulubionymi dodatkami,u mnie kasza wiejska z warzywami,poza kadrem zabieliłam passatę śmietaną i oczywiście polałam kaszę ;-)



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń