Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy Rybne z Tuńczyka z Dodatkiem Cukinii.

Klopsy Rybne z Tuńczyka z Dodatkiem Cukinii.

Autor:

Przepisów i artykułów: 321 Ocena: 4510

Dodano:

Odsłon: 1925

Propozycja na obiad,jeśli macie zbędną puszkę tuńczyka w lodówce,to koniecznie zróbcie te klopsy,tak naprawdę możecie stworzyć własną kompozycję składników.A to moja propozycja;-)

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 średnia cukinia
  • 1 średnia marchewka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • garść startego sera
  • garść natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • mała cebulka
  • przyprawa do klopsów
  • Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odcedzamy,wrzucamy do miski następnie obieramy cukinię i ścieramy na drobnych oczkach tarki,solimy i pozostawiamy na chwilę w durszlaku,żeby puściła wodę,przez ten czas obieramy i ścieramy marchewkę również na drobnych oczkach tarki.
    Cukinie dociskamy łyżką na durszlaku,żeby wycisnąć jak nawięcej wody,wrzucamy do tuńczyka,marchewkę odciskamy w dłoniach i również wrzucamy do miski,następnie dodajemy garść sera startego,garść natki pietruszki posiekanej,ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę,cebulkę drobno pokrojoną,przyprawę do klopsów-do smaku,oraz jajko i 2 łyżki mąki pełnoziarnistej.

  2. Wszystko razem mieszamy łyżką,lub ręką,wrazie potrzeby jeszcze doprawić i formujemy klopsiki,obtaczamy w jajku,bułce tartej

  3. i smażymy jak zwykłe klopsy na patelni,na rozgrzanym oleju po 3-4 min.z każdej strony do zarumienienia.

  4. Można podawać z różnymi dodatkami u mnie królowały z ziemniaczkami z piekarnika,sosem czosnkowym i fasolką zieloną:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń