Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy w sosie koperkowym

Przepis dnia 2012-10-16
Klopsy w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4623

Dodano:

Odsłon: 7678

Klasyczne klopsiki w pysznym koperkowym sosie.

Składniki

  • mięso mielone, 50 dkg
  • bułka czerstwa, 1 sztuka
  • czosnek, 3 ząbki
  • jajko, 1 sztuka
  • koperek /posiekany, 2-3 łyżki
  • mąka, 1 łyżka+do obtoczenia mięsa
  • woda, 4 łyżki
  • sól,pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z jajkiem,czosnkiem rozgniecionym,namoczoną bułką,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.Zrobić kulki z mięsa i obtoczyć w mące.

  2. Podgrzać olej na patelni i podsmażyć kulki mięsne z każdej strony.Podgrzać w garnku wrzącą wodę,taką ilość,żeby przykryła klopsiki.Wrzucić do gotującej wody kulki,pogotować ok.10 minut.Mąkę wymieszać z wodą i wlać do garnka,wymieszać i pogotować chwilę.Dodać sól,pieprz i koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulenka34 25 października 2012 do rosse: sorry, ale rzeczywiśście, albo masz złą ostrość na zdjęciu, albo nieostre danie ;)
wygląda to jakbyś zrobiła zdjecie przed ugotowaniem i smażeniem. ponadto u mnie wystarczy dodać do mielonego cebule i już jest awantura, że sie cebuli nie dodaje do mielonego ;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 16 października 2012 Każdy ma prawo wyrazić subiektywną opinię. Dla mnie sól i pieprz, to obowiązkowe minimum, więc nie liczę tego jako przyprawy. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 16 października 2012 gosiah1 surowego mięsa nie jadam,były smażone i duszone. Zdjęcie było robione przed podaniem obiadu,a zimnych ziemniaków też nie jadam.
Tosca każdy ma swój smak,dla mnie są rewelacyjne i już i nie ma tu żadnej pomyłki.Z tego co mi wiadomo to do mielonych dodaje się czosnek,naprawdę nic nadzwyczajnego,a ile da się ząbków to sprawa indywidualna.Nie słyszałam o klopsach zagęszczanych śmietaną,a przyprawy są sól i pieprz,chyba,że to nie przyprawy,już zgłupiałam????Zapewniam,nie uraziłaś mnie.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 16 października 2012 Bez urazy, ale nie zjadłabym tego. Sos zaciągnięty wodą z maka, nie śmietaną z mąką, klopsiki najpierw smażone, potem gotowane, fura czosnku, zero przypraw... Seria pomyłek. Przepraszam, ale to musi być niejadalne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiah1 16 października 2012 Bez urazy - może smakują rewelacyjnie - niestety na zdjęciu wyglądają nieapetycznie (jakby surowe klopsy polano sosem), w dodatku te ziemniaki też kojarzą mi się z zimnymi

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 października 2012 Klopsiki w sosie koperkowym smakują rewelacyjnie .

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń