Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsy z indyka na jarzynce"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 298
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 298
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Marchewki obierz, potnij w plasterki. Majeranek opłucz, poodrywaj listki. Tosty namocz, odciśnij. Cebule obierz, jedną posiekaj, a drugą pokrój w cienkie plasterki.
Posiekaną cebulę dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dołóż tosty, koncentrat pomidorowy i 1/2 majeranku. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób.
Z masy uformuj klopsiki. Usmaż je na oleju. Zdejmij. Na tej samej patelni rozgrzej masło. Włóż kapustę, marchew, resztę cebuli i majeranku. Duś 20 minut. Przypraw solą i pieprzem. Pod koniec włóż klopsy.Źródło: Tina