Do góry

Przekąski Przepis na:

Klopsy zawijane w bekonie

Klopsy zawijane w bekonie

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1810

Dodano:

Odsłon: 4793

SZYBKA DO PRZYGOTOWANIA POTRAWA Z MIĘSA MIELONEGO

Składniki

  • 40 dkg miesa mielonego
  • 1 jajko
  • bułka tarta ( pół szklanki)
  • sól
  • pieprz
  • ok. 8 plasterków bekonu
  • 4 łyżki ketchupu
  • ok 10 dkg sera żółtego
  • 1 cebula
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mięsa , soli , pieprzu , bułki tartej i jajka wyrób gładką masę ,

  2. Do żaroodpornego naczynia wlej troszkę oleju , z masy uformuj 4 klopsy do których włóż po kawałeczku sera żółtego tak aby był w srodku , owiń plasterkami bekonu , zepnij wykałaczkami i posmaruj wierzch ketchupem .Ułóz w naczyniu włóż do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec około 40 min

  3. .Można podawac z ziemniakami i surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń