Do góry

Dania główne Przepis na:

kluchy z miesem

kluchy z miesem

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 802

Dodano:

Odsłon: 8621

bardzo syte:)

Składniki

  • ziemniaki, 10szt
  • maka, 2szkl
  • oliwa, 3lyzki
  • sol,pieprz
  • mieso(lopatka lub inne chude), ok 1 kg
  • cebulka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso na farsz ugotować i zmielić na maszynce do mięsa, osolić, doprawić, podsmażyć na patelni z cebulką. Zetrzeć ziemniaki na tarce, na małych oczkach, odcedzić sok na sitku. Odcedzone ziemniaki osolić i opieprzyć. Odcedzone ziemniaki położyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć aż zgęstnieje. Podsmażone ziemniaki wyłożyć do miski, dodać mąkę i zagnieść ciasto jak na pierogi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 kwietnia 2011 Ja tez takie robie,sa fantastyczne,jak mi sie ni echce pierogow robic to zawsze sa pyzy z miesem:)
Twoje prezentuja sie swietnie,jak zreszta tez reszta przepisow!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 12 września 2010 Dziękuję za odpowiedż :) Przepis wydaje się prosty, a ja mam smaka na te Twoje "ala pyzy" :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 12 września 2010 no wlasnie ucielo.... brac trozhe ciasta nadziac mieskiem i formowac kule gotowac do wyplyniecia(ok 10 min) w osolonej wodzie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 12 września 2010 Myszko, może się myle, ale chyba ucieło Ci przepis...?
Nic nie napisałaś jak nadziewac te kluchy, ile gotować...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń