Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluseczki francuskie kładzione

Kluseczki francuskie kładzione

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4355

Dodano:

Odsłon: 33935

mięciutkie kluseczki doskonałe do schabu po francusku albo wystarczy polać śmietaną czy posypać białym serem ,troszkę cukru i gotowe

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wymieszać z mlekiem,posolić dodać 1 szklankę mąki,wymieszać dokładnie wlać roztopione masło i dać resztę mąki wszystko dokładnie. połaczyć.Kluseczki kłaść na osolony wrzatek dużą metalową łyżką za każym razem moczoną w wodzie,gotować na małym ogniu 3 minuty wyjmować łyżką cedzakową na sitko przelać zimną wodą. Doskonale smakują z gulaszem .Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 28 września 2017 Pyszne klusie dla maluszków np. z sosem z truskawek, jagód, a nawet z serkiem na słodko. Polecam mamom.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kotek78 15 października 2011 Również pyszne są gotowane na mleku i podane na śniadanie lub kolację. Ja takie kluseczki podaję również gotowane na rosołku,są pyszne.Tyle że kluseczki robimy wtedy znacznie mniejsze. :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annas 30 lipca 2010 Wypróbowałam przepis i wyszły mi lepsze niż kiedykolwiek wcześniej. Super smaczne. Dla rodziny 4 osobowej polecam podwoić składniki. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 marca 2010 Ja takie kluseczki lubie ze swareczkami.Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiulek 03 marca 2010 Zrobiłam te kluseczki sa przepyszne.Podałam ze schabem w sosie pieczarkowym i surówką,Polecam i dziękuję za przepis:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edytek 01 marca 2010 Takich jeszcze nie robiłam, zawsze dodawałam ugotowane ziemniaki, jak kopytka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 01 marca 2010 Uwielbiam kluski, wszelkiego rodzaju.Do ulubionych:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń