Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia domowe kluseczki z sosikiem z kiełbasy
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
sos: cebule kroimy z kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze podsmażamy. Dodajemy kiełbasę pokrojona w kostkę i nadal podsmażamy dodajemy przyprawy (ja dałam pieprz, vegetę i majeranek), podlewamy wodą i gotujemy jeszcze około 5 minut. Śmietanę mieszamy z mąką (2 łyżki) i należy chwilkę podgotować.
Kluseczki: Do miseczki wsypujemy mąkę, solimy i dolewamy mleka, miksujemy, w razie potrzeby dolewamy mleka. masa ma być dość gęsta. Tak przygotowane ciasto wrzucamy łyżeczką lub łyżką (w zależności jakiej wielkości kluski chcemy mieć) na gotująca i osoloną wodę od czasu do czasu mieszając, po wypłynięciu gotujemy około 2 min. Odlewamy i opłukujemy zimną wodą. Podajemy z sosikiem. Smacznego