Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluseczki ziemniaczane"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11246
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 308
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11246
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 308
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Ciepłe przeciskam przez praskę.
Marchwie obieram, opłukuję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Szpinak rozmrażam i odsączam z nadmiaru wody.
Do ziemniaków dodaję mąkę, jajko, marchew, szpinak, ziarna oraz sól i pieprz. Wyrabiam całość na gładką masę.
Stolnicę oprószam mąką. Z masy ziemniaczanej formuję wałki, kroję je na kluseczki równej wielkości. Wrzucam na osolony wrzątek i gotuję do wypłynięcia.
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 8 porcji.
Moje dzieci zajadają się tymi kolorowymi kluseczkami. Katarzyna Muras ze SkierniewicŹródło: Kobieta i życie