Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski drożdżowe na parze

Kluski drożdżowe na parze

Autor: Grazenka

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 217

Dodano: 03.02.2010

Odsłon: 20970

Pulchne, długo są miękkie.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki, oprócz wody, włożyć do miski i wyrabiać na jednolitą gładka masę ciasta.

  2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2 cm literatką wykrawać krążki. Poczekać aż wyrosną ( ok 25 min), następnie włożyć w środek 1/2 kostki czekolady i formować kule jak pączki.

  3. do naczynia wlac700 ml wody i zagotować. Lub użyć Parowar. Kluski układać na sitku w naczyniu bądź Parowarze i parować ok.8 min

  4. Mozna polać sosem owocowym. Jeżeli robimy bez czekolady to możemy dodać sos mięsny, pieczarkowy itp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anika80 12 czerwca 2011 Smak mojego dzieciństwa, mama podawała takie z jagodami, mniam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 10 czerwca 2011 Ja nie przepadam za takimi kluskami na parze, ale mój mąż je uwielbia zwłaszcza z jakimś mięsnym sosikiem:):):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 03 marca 2010 Ja nadziewam je marmolada twardą a polewam zmiksowanymi truskawkami (świeże lub mrożone). Moja rodzina je uwielbia...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiak65 12 lutego 2010 Ja robię je puste i podaję z budyniem czekoladowym. Moja rodzina je uwielbia!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiak65 12 lutego 2010 Moje dzieci uwielbiają te kluchy, ale ja robię je puste i podaję z budyniem czekoladowym!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monis211 08 lutego 2010 proste i pyszne,kwintesencja dobrej kuchni !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dora350 05 lutego 2010 moja babcia często je robiła z jagodami, polecam:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 05 lutego 2010 moja mama je robiła uwielbiałam je tylko zamiast czekolady dawała dżem ,dzięki za przypomnienie tego smaku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 03 lutego 2010 Są pyszne! Robię według trochę innego przepisu. Następnym razem spróbuję z czekoladą. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 03 lutego 2010 smak dzieciństwa...
uwielbiałam je z jogurtem jagodowym.
:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń