Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski kładzione z jabłkami

Kluski kładzione z jabłkami

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3957

Dodano: 20.03.2013

Odsłon: 11358

Szybkie,łatwe,proste bezmięsne danie

Składniki

  • maka pszenna, 1/2 kg
  • jajka, 2
  • ciepła woda, ok 2 niecałe szklanki
  • jabłka, 3-4 szt
  • do polania:roztopione masło,cukier
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do maki wbić jajka,dodać ciepłą wodę z zagnieść luźne ciasto.Jeśli będzie za gęste dolać trochę wody.Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do ciasta dodać utarte jabłka i wymieszać.

  2. Porcje ciasta kłaść łyżką na wrzącą,osoloną wodę i gotować ok 5 min.Po ugotowaniu polać roztopionym masłem i posypać cukrem,smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 26 sierpnia 2013 Dzisiaj zachciało mi się klusków kładzionych i trafiłam na Twój bardzo kuszący przepis, więc do roboty...))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 21 marca 2013 Coś dla mnie :) do wypróbowania i najwyższa ocena :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 21 marca 2013 fajny przepis, juz wedruje do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 20 marca 2013 Fajne te kluseczki...Też zabieram do ulubionych...5.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 20 marca 2013 bardzo ciekawy przepis, zabieram do ulubionych, a zostawiam 6czkę :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń