Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski mączne kładzione oraz wątróbka drobiowa z cebulką

Kluski mączne kładzione oraz wątróbka drobiowa z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 102 Ocena: 446

Dodano:

Odsłon: 407

uwielbiam kurzą wątróbkę

Składniki

  • składniki na kluski : 3 szklanki mąki,
  • 1 jajko,
  • 2 szklanki wody,
  • szczypta soli.
  • wątróbka : 1 duża cebula,
  • 1 kg wątróbki drobiowej,
  • sól i pieprz cytrynowy według swego smaku,
  • 2 łyżki masła.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dodać do miski i energicznym ruchem wymieszać łyżką. Kłaść na gotującą się wodę, od wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Podawać kto z czym lubi my mieliśmy z wątróbką drobiową.

  2. Na patelnię dodać masło, roztopić następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka, podsmażyć na lekko brązowo. Jak już cebula jest gotowa dodać wątróbkę i smażyć do czasu aż nie będzie krwi, na koniec posolić i dodać pieprz cytrynowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń