Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 809
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 809
Składniki
Pokrusz drożdże do ciepłego mleka. Dodaj łyżeczkę mąki i cukru. Odstaw. Mąkę przesiej, dodaj sól, cukier, jajko, zimną wodę, roztopione masło oraz zaczyn drożdżowy. Zmiksuj lub wymieszaj. Ciasto odstaw.
Z ciasta uformuj placuszki. Na środku połóż łyżkę jagód. Zlep, uformuj kulki. Odłóż, by wyrosły. Gotuj na parze około 15 minut. sosu wrzuć do rondelka, zagotuj. Sosem polewaj kluski, podawaj gorące.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień