Do góry

Przekąski Przepis na:

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 118

Dodano:

Odsłon: 15923

Szybkie do zrobienia, tanie, dobre.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciepłe ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa.Dodać jajko,sól,mąkę ziemniaczaną.Wyrobić na gładką masę.Z ciasta formować kulki o średnicy ok 3cm.Lekko spłaszczyć.Palcem zrobić małe wgłębienia.Kluski wrzucić do osolonego wrzątku.Gotować do chwili wypłynięcia na powierzchnię.Odcedzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MonikaKofi 04 marca 2012 spróbuj bez jajka ;) ziemniaki podziel na 4 części , 1/4 wyciągnij i uzupełnij mąką ziemniaczaną, wymieszaj. bedzie doskonale,

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MARIO84 27 lutego 2011 Kluski śląski, rolada i kapusta modro. Niema wspanialszego jedzenia jak dla mnie i każda impreza bez tego dania to jak dla mnie nie istnieje a przyznam że jeszcze nigdy osobiście nie robiłem bo jakoś zawsze ktoś inny akurat tym się zajmował Chyba wole konsumowac aniżeli gotowac

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 10 lutego 2011 Bardzo lubię kluski śląskie, ale nigdy nie odważyłam się zrobić ich sama... Chyba czas to zmienić :) Pozdrawiam

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń