Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Autor: zjkrol

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 835

Dodano: 16.09.2012

Odsłon: 12791

Dodatek do mięsa...,alternatywa dla ziemniakow lub frytek.

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać ,,posolić,zalać wrzącą wodą,ugotować

  2. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę uklepać podzielić na 4 części wyjąć jedną część w jej miejsce dodać mąkę ziemniaczaną i masło, wyrobić masę i formować kulki lekko spłaszczyć i końcem małego palca zrobić dziurkę.

  3. Gotować w osolonej wodzie.

  4. Podawać jako dodatek do mięs,oczywiście z ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

emerytka 17 września 2012 Muszę spróbować bo robię podobnie ale bez masła

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

emerytka 17 września 2012 Muszę spróbwoać bo robię podobnie ale bez masła

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 17 września 2012 Uwielbiam takie kluseczki, a Twoje wyglądają super. Takie apetyczne. Spróbuj następnym razem dodać do masy posiekany koperek. Taki kolorystyczny akcent wygląda bardzo ładnie. Gratuluję wprawy-wszystkie identyczne. :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda007 17 września 2012 Robię podobnie kluski śląski, nie dodaje tylko masła. Kluseczki wychodzą mięciutkie. Pychota. :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 września 2012 Najlepsze kluski są właśnie takie - uwielbiam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grymaski5 16 września 2012 Jak przez kalkę; idealne kształty :) Apetyczne ...jeszcze sosik do nich albo skwareczki:) Mniami:)Moje dzieciaczki to lubią ....:)5 +

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń