Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawać z usmażoną na oleju cebulką lub kto z czym lubi. Kluski rozpływają się w ustach.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką,dodać jajka i mąkę, dokładnie wyrobić ręką. Na gaz wstawić wodę osoloną, ciasto nabierać małe porcje w rękę i formować kluski, gotować do wypłynięcia na wierzch, następnie zmniejszyć gaz i gotować jeszcze 3 - 4 minuty.