Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski śląskie z pietruszką

Kluski śląskie z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 10028

bezmięsne , lekkostrawne ,

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ziemniaki, posolić

  2. jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę 2 razy, wyrównać w garnku, misie, podzielić na równe 4 części

  3. wyjąć 1 część, wsypać w to miejsce mąkę ziemniaczaną, wymieszać, ugnieść

  4. formować kulki, opuszkiem robić dzirkę

  5. Zagotować wodę , osolić, na wrzątek wrzucać kluski, jak wypłyną odcedzić . Posypać pietruszką .Jeść gorące

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

WZ-tek 03 kwietnia 2013 Przepis znany i lubiany. Za pierwszy , pieknie podany przepisik ode mnie 5-teczka na zachete.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń