Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie z sosem grzybowym z kurek
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Ugotowane gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę na pure, podzielić na 4 części, wyjąć 1 część i uzupełnić ją mąką ziemniaczaną, 1 lub 2 jajka oraz szczyptę soli, wymieszac na jednolitą masę i formować kluski,
Kurki usmażyć na maśle z cebulą doprawić solą i pieprzem, do grzybów wlać śmietanę 18 % i do smaku dodać śmietanę kremówkę, zagęścić mąką do gęstości sosu.