Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna potrawa, bardzo słodka, nafaszerowana bakaliami i aromatami, koniecznie na wigilijnym stole.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Rodzynki namoczyć w rumie na 24 godziny.
Mak namoczyć w mleku na całą noc, odcedzić i dwukrotnie zmielić.
Do maku dodać miód, cukier, śmietanę, sok z pomarańczy i aromaty. Ilość aromatu zależy od naszego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i połączyć z masą makową.
Ilość składników można nieco modyfikować, jeśli uznamy to za konieczne. Bardzo mi ta potrawa smakuje i Wam również życzę SMACZNEGO!