Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z truskawkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 520
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1388
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 384
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 520
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1388
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 384
Składniki
Ziemniaki obierz i opłucz. Następnie ugotuj w lekko posolonej wodzie. Odcedź i odstaw do wystudzenia. Zimne ziemniaki zmiel razem z twarogiem w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj żółtka, łyżkę masła i mąkę. Wsyp odrobinę soli do smaku. Wyrób ciasto.
Odrywaj niewielkie porcje ciasta i uformuj podłużne kluski. Włóż je do posolonej wrzącej wody. Gotuj kilka minut, do momentu wypłynięcia. Wyjmij i przełóż na talerz. Obok wyłóż pokrojone truskawki. Na patelni rozgrzej masło, wlej syrop i wrzuć wiórki. Sosem polej kluski.Źródło: Na żywo