Do góry

Dania główne Przepis na:

kluski zbujnickie

kluski zbujnickie

Autor: barankowa

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 22

Dodano: 18.09.2010

Odsłon: 2118

SWmaczne i niedrogie.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poszadkowaną cebulę lekko rumienimy w niewielkiej ilości tłuszczu.

  2. Do wyrobionej pulchnej masy dodajemy żółtka i obie mąki , po szczypcie soli i pieprzu. Ciasto powinno być jednolite i ścisłe.

  3. Na gotującą się wodę z dodatkiem oleju, kładziemy najlepiej metalową łyżką, podłużne kluski.

  4. Gotujemy trzy minuty i wyjmujemy cedzakową łyżką na wygrzany półmisek.

  5. Podajemy polane tłuszczem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń