Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle twarogowe z czereśniami

Knedle twarogowe z czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1748

Dodano:

Odsłon: 410

Czas na typowo letnie danie. Dziś proponuję knedle. Są wyśmienite.

Składniki

  • 50 dag półtłustego twarogu
  • 50 dag czereśni
  • 50 dag mąki pszennej
  • 2 jajka wiejskie
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 1 mały jogurt naturalny
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Czereśnie umyć i wydrylować.Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Do twarogu dodać jajka i staranie wymieszać masę przy pomocy łyżki. Dodać przesianą mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Następnie uformować wałek z ciasta. Pokroić go na plasterki. Każdy plasterek rozpłaszczyć ręką i nakładać na niego czereśnię. Sklejać kulki. Gotowe knedle wrzucać na osoloną, wrzącą wodę. Gotować kilka minut na małym gazie. Gdy wypłyną, są już gotowe.

  2. Czereśnie, które pozostały, zmiksować na gładką masę. Tą masę połączyć z jogurtem. Tym musem polać knedle wyłożone na talerze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń