Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle wykwintne z jabłkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 843
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 843
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, roztopionego masła, żółtka, twarogu, cukru waniliowego i soli zagniatamy ciasto. Formujemy w wałek.
Pokrojone w kosteczkę jabłka mieszamy z cukrem, rodzynkami i cynamonem.
Z ciasta formujemy placuszki, jak w przepisie na stronie obok. Napełniamy je jabłkami, sklejamy w knedle. Gotujemy 5 minut od wypłynięcia.
Podlane wodą maliny gotujemy z cukrem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną łyżką zimnej wody. Ugotowane knedle smarujemy masłem, obtaczamy w migdałach i bułce tartej. Podajemy z malinami.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: ok. 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 673 kcal. Białko: 29,1 g/ Tłuszcz: 7 g/Węglowodany: 80 gŹródło: Rewia