Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle z ciasta twarogowego

Knedle z ciasta twarogowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 11642

Obiad na słodko.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg rozgniatamy w misce, dodajemy żółtko, mąke i tyle mleka aby składniki się dobrze połączyły. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm, kroimy na kwadraty.

  2. Truskawki, zawijamy w kwadraty ciasta, formując knedle. W garnku zagotowujemy lekko osolona wodę, wkładamy knedle i gotujemy 3-4 minuty. Gdy wypłyną na powioerzchnię wyjmujemy łyżką cedzakową. Polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

  3. Knedle nadziewam truskawkami, borówkami, śliwkami, a ugotowane knedle polac można roztopionym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiunia54 30 marca 2010 ja owoce rozmrażałam, ale myślę że mrożone też mogą być, przecież wrzucisz te knedle do gorącej wody i ugotujesz to owoce się też przy okazji rozmrożą ;-)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 29 marca 2010 Asiunia54, napisz mi, proszę, czy mogę wykorzystać mrożone owoce, czy lepiej je rozmrozić? Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń