Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle z ryżu z owocami

Knedle z ryżu z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 745

Oryginalna wersja wszystkim dobrze znanych knedli.

Składniki

  • ryż, 200 gram
  • mąka
  • mleko, 1 litr
  • tarta bułka, do panierki
  • cukier
  • olej
  • jajka, 5
  • śliwki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osłodzonym mleku, odcedzić, odczekać aż przestygnie, wtedy zaciągnąć go 3 żółtkami i pianą ubitą z białek, dodać mąkę.

  2. Z powstałego ciasta formować małe knedle i do środka każdego wcisnąć małą, wypestkowaną śliwkę. Knedle muszą być okrągłe, a śliwki zupełnie pokryte ciastem.

  3. Następnie obtaczać je w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń